Uniform dan Pakaian Seragam Untuk Murid Sekolah

Uniform dan Pakaian Seragam Untuk Murid Sekolah

Uniform dan Pakaian Seragam Semua Aktiviti Kokurikulum

Semua sekolah kebangsaan memerlukan pelajar mereka untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kokurikulum bermula dari darjah 4. Untuk memenuhi syarat-syarat aktiviti dan kelab tersebut, pelajar perlu memakai pakaian seragam sebagai salah satu pilihan utama mereka.

ITSSB ialah salah satu pakar pakaian seragam di Malaysia. Sebagai salah satu pengedar rasmi di negara ini, kami memastikan bahawa pakaian seragam / uniform kami mematuhi spesifikasi yang diberi oleh organisasi-organisasi ini. Kami sentiasa meningkatkan kualiti dan reka bentuk seragam. Kami mengambil kira keselesaan, fungsi dan kualiti dalam reka bentuk kami. Oleh itu, semua sekolah dan ibu bapa yakin dengan produk ITSSB.

Pelbagai uniform dan pakaian seragam boleh didapati di ITSSB termasuk:

 • Pengakap
 • Pandu Puteri
 • Persatuan Bulan Sabit Merah
 • Kadet Remaja Sekolah (KRS)
 • Kadet Polis
 • Kadet Bomba
 • Puteri Islam
 • Dan lain-lain

Uniform / Pakaian Seragam Yang Sempurna Adalah Penting

4 sebab uniform diperlukan kerana:

 1. Identiti sebuah kelab atau organisasi amat penting sekali. Dengan sesetengah uniform, pemakai tersebut boleh memberi tanggungjawab dan memberi kesan yang bagus kepada orang di sekitarnya. Contoh, pakaian polis memberi kesan keselamatan kepada orang-orang lain. Kebanyakan organisasi memerlukan pakaian seragam. Murid-murid diperlukan memakai uniform sekolah atau untuk aktiviti kokurikulum sebagai sebahagian daripada budaya sekolah dan kelab tersebut.
 2. Permintaan Organisasi / Kelab – Organisasi yang memberi menuntut tenaga kerja kelihatan lebih bersatu dan bersemangat untuk bekerja keras untuk belajar dan memupuk semangat pasukan. Oleh itu peranan seragam adalah amat penting. Ia boleh memberi keyakinan kepada pemakai tersebut.
 3. Tanggungjawab – Pemakai uniform mempunyai tanggungjawab yang besar. Sebagai contoh, ahli kadet polis perlu sentiasa memegang prinsip-prinsip polis. Mereka teratur, mematuhi undang-undang dan amat cekal dalam semangat.
 4. Rasa kepunyaan – Seragam sekolah mempromosi kesetiaan pelajar. Memakai pakaian seragam yang sama membantu mewujudkan ikatan antara semua pelajar.
ITS Educational Supplies Sdn Bhd